Ei helg med alt for voksne

Kurs 0 comments

Sted: Quality Hotel Residence, Sandnes

Adresse: Julie Eges Gate 5, 4306 Sandnes

Kursstart: Lørdag 21.10 kl. 10:00

Kursslutt: Søndag 22.10 kl. 15:00

Det er 18-års aldersgrense for å delta på kusene.

Egenandel for medlemmer i Rogaland Teaterråd: 400,- pr. person i dobbeltrom. Tillegg for enkeltrom er 500,-

 

Kursinformasjon:

Sang

Kursholder: Rønnaug Bakke

Rønnaug Bakke er utdannet som sanger ved Høgskolen i Stavanger (nå UiS). Hun har en utstrakt konsertvirksomhet. Hun har gjennom flere år vært mye engasjert som solist i distriktet, og har sunget med bl.a. Stavanger SymfoniorkesterSandnes Symfoniorkester og Stavanger Barokk. Av nyere prosjekter kan nevnes Monteverdis Marienvesper med Stavanger Barokk. Hun var også altsolist med Sandnes Symfoniorkester i Bachs juleoratorium desember -12 og i Händels «Utrecht te deum» høsten 2013. I mai 2013 ledet hun et konsertprosjekt sammen med arrangør Tor Mathisrud kalt «Salmer fra kjøkkenet», som fikk overstrømmende respons fra publikum. «Salmer fra kjøkkenet» ble til i et samarbeid med Stavanger Symfoniorkester og Kitchen Orchestra. Bittelille julaften i 2013 hadde hun to konserter i Bispekapellet kalt «Julesalmer fra kjøkkenet»

Kursinfo:

Kurset vil inneholde ulik lek med stemme og sang, samt innlæring av sanger, både enstemt og flerstemt. Vi vil holde fokus på pust, stemmebruk, uttrykk, klang og samklang. Du inviteres også til å melde deg til en liten individuell sangtime, hvor du blir instruert mens resten av gruppen er «publikum», Vi vil også ha gruppearbeid hvor man leker og jobber med tekst og stemme. Velkommen til et variert kus som vil ta deg med på en «inn i kroppen»-opplevelse!

 

Sceneografi

Kursholder: Terese Arildsdatter Riis

Terese Arildsdatter Riis er scenograf og billedkunstner med lang erfaring fra både det frie scenekunstfeltet og institusjonsteatrene rund om i landet (Bl. a Rogaland teater, Hålogaland teater, DNS, Nationalteateret, Nordland teater og Nord Trøndelag Teater). Hun har også designet flere produksjoner i Tyskland, samt jobbet litt med filmdesign. Terese interesserer seg spesielt for stemningene og dynamikken i rommene hun designer. Rommene hennes har ofte en poetisk dimensjon som gjør at de også kan framstå som installasjoner i seg selv. I 2009 vant hun Heddaprisen for “Vi som er 100” (regi Nina Wester) ved Rogaland Teater. 

Hun har gjennom sin karriere holdt kurs og foredrag om scenografi for både amatører og professionelle i stor og liten skala. Terese brenner for å formidle en forståelse av konsept, form og tekst gjennom en leken og kreativ tilnærming til faget.

 

Kursinfo:

 

*kommer*

 

Ideutvikling tekst/scenekarakterer

Kursholder: Arve Kjartan Stangeland

Arve Kjartan Stangeland har vært aktiv i revy og teatermiljøet i Rogaland siden 1997. Han har skrevet tekster for Riskarevyen, Blå Resept, Timian Amatørteater, Samvirkelaget, Ungdomsgruppa Arvelarvene, Lura Ungdomsrevy og Teateret mitt. Han har vært instruktør for Blå Resept, Teateret mitt og Arvelarvene. Han har også opptrådd med Blå Resept, Samvirkelaget, Riskarevyen. Samt julebordsunderholdning sammen med Ole Bergesen og Anne Marit Sandhåland. I 2010 vant han pris for best «Nykomling» på Revyfestivalen på Fitjar.

Han har sittet mange år som styremedlem i Rogaland Teaterråd og som leder av Rådet siden 2016.

Hans innfallsvinkel til å holde kurs i tekstskrivning handler mer om å finne ideene til tekstene fremfor at man i løpet av kurset skal produsere en ferdig tekst.

 

Kursinfo:

Førstehjelpskurs i å løse opp skrivesperre.

Hvordan få ideer til tekster og ved hjelp av enkle hjelpemidler utvikle scenekarakterer.

Ta gjerne med parykker, hatter og rekvisitter.

 

 

Skuespillerteknikk/Teaterproduksjon

Kursholder: Jan Rune Holdhus

Jan Rune Holdhus hadde sin scenedebut som solist i Ragnar Bjerkreims barnemusikal Jeg fant, jeg fant i Stavanger konserthus som 12 åring. Holdhus har også bakgrunn fra Rogaland Teaters Barne- og ungdomsteater hvor han spilte i Brødrene Løvehjerte, 1997. I 2004 etablerte han showgruppen Stay-Ups og debuterte som standup komiker på Latter i Oslo året etter. Siden den gang har Holdhus gjort utallige opptredener over hele Norge, og han var en av ildsjelene i distriktet bak etableringen av Stand-Up Stavanger. Han har vært medskribent i flere forestillinger som bla 2008 Evangeliet, Flogene, et humor helvete, Sukkerspinn m.m. Jan Rune ble kjent for et større publikum da han deltok i programmet Den Norske Humor på NRK i 2009, hvor han blant 1700 deltakere endte på en 4. plass.
Harald Eia som var en av dommerne sa at Jan Rune hadde en stor framtid som standupkomiker, og at han hadde et stort komisk talent. Harald Eia hadde helt rett og siden den gang har Jan Rune stått på scenen og bidratt på utallige arrangementer for næringsliv og åpne forestillinger.

 

Kursinfo:

Vi jobber oss frem til en liten forestilling som vises frem på søndagen.

Ha på ledige klær (joggebukse, t-skjorte, joggesko) det blir mye fysisk aktivitet!

Ta med kostymer, parykker og rekvisitter.

 

 

 

Program for helgen:

Lørdag:

10:00 – 13:00 Kurs

13:00 – 14:00 Lunsj

14:00 – 18:00 Kurs

20:00 Middag

Søndag:

10:00 – 12:00 Kurs

12:00 – 13:00 Lunsj

13:00 – 14:30 Kurs

14:30 – 15:00 Forestilling og avslutning

 

Det kan bli noen endringer i oppsatt tidsplan!

 

For spørsmål ta kontakt med Gunn Thelin Knutsen tlf.: 48088431 (etter kl. 17:00) eller gunnthelink838@gmail.com

 

Velkommen til ei helg med alt! Vi gleder oss!

 

Med vennlig hilsen

Rogaland Teaterråd

 

 

 

Author rogaland